navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Modna diplomatija

Jill Biden izborom boje odjeće poslala snažnu poruku

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden dao je zadnju izjavu javnosti u Delawareu prije nego što se sa suprugom, prvom damom Jill Biden, zaputio u Washington uoči današnje svečane inauguracije.

Objavljeno: 20.01.2021. u 13:13
get url
text

Njegov emotivan govor, u kojem je zahvalio prijateljima i porodici na podršci tokom godina, 69-godišnja Jill podržala je u izdanju kojim je dominirala ljubičasta boja.

U politici se često misli da je ljubičasta simbol jedinstva jer kombinira crveni motiv Republikanske stranke i plavu šemu boja Demokratske stranke.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonathan Cohen (@jonathancohenstudio)

Ljubičastu nijansu u političkom kontekstu brojni tumače i kao podršku ženskom pravu glasa.

Izdanje u ljubičastim tonovima Jill je kreirala elegantnim modelom kaputa do koljena sa pripadajućom haljinom, lila rukavicama i cvjetnom maskom za lice.

Kako se doznaje, riječ je o odjevnim komadima s potpisom dizajnera Jonathana Cohena sa sjedištem u New Yorku, a cjelokupan stajling upotpunila je i torbu s potpisom brenda Tyler Ellis u jarko ljubičastoj nijansi.

Kako bi uravnotežila nijanse ljubičaste, Jill je cjelokupno izdanje zaokružila nude salonkama s potpisom poznatog malezijskog dizajnera obuće Jimmyja Chooa.

 

Pomenimo da su ove cipele u prodaji, a na stranicama poznatih modnih trgovina njihova cijena iznosi oko 1.000 KM.