open-navfaktor-logo
search
Buduća prva dama
Jill Biden tek treba zamijeniti Melaniju Trump, a već uživa veliki modni utjecaj
Iako novom prvom damom Amerike tek treba biti službeno proglašena, 69-godišnja Jill Biden uveliko se može pohvaliti ogromnim utjecajem koji ima na modne potrošače širom svijeta.
12.11.2020. u 08:33
get url
text

Poput dama s kraljevskih dvora, čije brojne odjevne kombinacije brzinom svjetlosti uspijevaju nestati s polica trgovina, isto je ovih dana pošlo za rukom i Jill.

Šezdesetdevetogodišnja nasljednica Melanije Trump, kada je njen suprug držao pobjednički govor u Wilmingtonu u Delawareu, nosila je haljinu s potpisom brenda Oscar de la Renta koja je, kako izvještavaju svjetski mediji, rasprodana u svega nekoliko sati.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today we congratulate our president elect Joe Biden and First Lady Dr. Jill Biden. Jill Biden, standing beside, wears a navy floral vine dress by Oscar de le Renta.

A post shared by Oscar de la Renta (@oscardelarenta) on

Haljina, čija je originalna cijena iznosila 5.690 dolara, nakon što je u njoj viđena Jill Biden, uspjela se u potpunosti rasprodati na outlet stranici “The Outnet” po cijeni od 1.707 dolara.

Polaskani što se za pobjednički govor supruga odlučila za njihovu haljinu, vodstvo brenda Oscar de la Renta objavilo je fotografiju na kojoj kreatori dovršavaju prilagođavanje haljine kako bi savršeno odgovarala novoj prvoj dami Amerike.

Haljinu krase vezeni cvjetni detalji, a u modnoj kući proglasili su je znakom nade.

 

Odabir brenda, u čijoj se kreaciji pojavila u tom važnom trenutku, šalje i političku poruku jer suje kreirali Fernando Garcia i Laura Kim, koji su emigrirali u SAD i učili od Oscara de la Rente, koji je i sam bio migrant iz Dominikanske Republike.

Jill Biden je obećala da će u Bijeloj kući prezentirati "svakodnevnu" modu, što će biti veliki odmak od stila Melanije Trump.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.