Još jedna strahovita nesreća u BiH: Vozač "škode" poginuo u direktnom sudaru s kamionom

Objavljeno: 13.03.18 u 18:26 Autor: M. M.

Jedna osoba je poginula u strahovitom sudaru koji se u popodnevnim satima dogodio na magistralnom putu Livno- Tomislavgrad u naseljenom mjestu Glavice. 

Direktno se sudarili "škoda" i kamion    FOTO: LIVNO ONLINE
Direktno se sudarili "škoda" i kamion FOTO: LIVNO ONLINE

Kako je za Faktor potvrdila dežurna kantonalna tužiteljica, oko 14 sati je došlo do sudara kamiona koji se kretao iz pravca Livna ka Tomislavgradu i putničkog automobila "škoda" kojim je upravljao nastradali muškarac, a koji se kretao u kontra smjeru. 

- Tom prilikom smrtno je stradao vozač "škode". Na licu mjesta izuzeti su svi relevantni tragovi te će biti utvrđene sve okolnostiu ove nesreće. Za sutra je zakazana obdukcija tijela nastradalog - kazala nam je tužiteljica, koja je rukovodila uviđajem na mjestu nesreće. 

Kako nezvanično saznajemo, poginuo je Stipan Ćurić (1966), zvani Munja, iz Prisoja kod Tomislavgrada, uposlenik pošte u tom gradu. 

Prema preliminarnim rezultatima uviđaja, kako također nezvanično saznajemo, on je iz zasad nepoznatog razloga prešao u suprotnu kolovoznu traku, gdje se direktno sudario s kamionom koji se kretao svojom trakom.