navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Novi problemi

Johnny Depp optužen za drogiranje i udaranje člana ekipe na setu

Johnny Depp nagodio se u sudskoj tužbi koju je protiv glumca pokrenuo bivši menadžer za lokacije.

Objavljeno: 13.07.2022. u 21:19
get url
text

Naime, 59- godišnja zvijezda "Pirata sa Kariba" optužena je za napad na Grega "Rockyja" Brooksa tokom snimanja filma "Grad laži" u aprilu 2017. u Los Angelesu. Ovaj sudski proces uslijedio je nedugo nakon što je Depp iz suđenja sa bivšom suprugom Amber Heard izašao kao pobjednik.

Brooks je tvrdio da ga je Depp tokom snimanja vrijeđao, urlao na njega i dva puta ga udario u rebra prilikom svađe za koju je, tvrdi on, kriv alkohol. Također, kako je naveo u tužbi, Johhny mu je ponudio 100.000 dolara da uzvrati udarac. Navodno je Brooks dobio otkaz jer je odbio da obeća da neće tužiti Deppa zbog ovog incidenta. Menadžer je optužio Deppa i zbog drogiranja na snimanju filma, te je tvrdio da je bio i u alkoholiziranom stanju u vrijeme spomenute svađe, koja je kulminirala tučom.

Detalji nagodbe nisu poznati, a ono što se zna jeste da glumac do kraja augusta mora da ispuni detalje nagodbe, a u slučaju da to ne uradi, sudski proces će ponovo biti pokrenut.

U odbranu Deppa stala je Emma Danoff, koja je na snimanju filma radila kao supervizor scenarija, i koja je opovrgnula Brooksove tvrdnje. Kako je ona navela u izjavi, glumac je zapravo stao u odbranu žene koju je Brooks vrijeđao na osnovu boje kože.