open-navfaktor-logo
search
Srbijanski košarkaš
Jokić u potkošulji potpisao najveći ugovor u historiji NBA lige
Dvostruki dobitnik nagrade za najkorisnijeg igrača NBA lige, 27-godišnji centar Nikola Jokić potpisao je novi višegodišnji ugovor sa svojim sadašnjim klubom Denver Nuggetsima.
09.07.2022. u 10:45
get url
text

Za dodatnih pet godina saradnje sa Jokićem Denver će morati platiti približno 270 miliona dolara, što je najveći ugovor u historiji NBA lige. U posljednjoj sezoni imat će pravo sam odlučiti želi li ostati među Nuggetsima.

Srbijanski košarkaš je u svom stilu potpisao novi ugovor.

Na fotografiji koja je objavljena na Instagramu vidi se najbolji košarkaš današnjice u društvu svog menadžera Miška Ražnatovića odjeven u crnu potkošulju i s crvenim kačketom na glavi.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Miško Ražnatović (@misko4raznatovic)

Denver je Jokića izabrao na draftu 2014. kao 11. u drugom krugu, odnosno 41. ukupno, a kad je prošle godine po prvi put osvojio MVP nagradu, košarkaš iz Sombora je postao najniže rangirani igrač na draftu kojem je to uspjelo.

Ujedno je postao i prvi centar od Shaquillea O'Neala (2000.) koji je osvojio taj naslov.

Jokić je za Nuggetse odigrao 527 utakmica osnovnog dijela sezone u kojima je prosječno ubacivao 19,7 koševa uz 10,4 skokova i 6,2 asistencija. Odigrao je i 48 utakmica u play-offu s prosječnim učinkom od 26,4 poena, 11,5 skokova i 6,4 asistencija.

Kad je ove godine ponovno izabran za najboljeg igrača NBA lige, Jokić je postao 13. u historiji koji je uspio dvije godine zaredom osvojiti MVP nagradu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.