open-navfaktor-logo
search
16 mjeseci nakon tragedije
Jordan "uveo" Bryanta u Kuću slavnih, emotivan govor supruge legendarnog košarkaša
U izuzetno emotivnoj večeri u Mohegan Sun Areni u Connecticutu, 16 mjeseci nakon pogibije u helikopterskoj nesreći, u košarkašku Kuću slavnih primljen je legendarni bek Los Angeles Lakersa Kobe Bryant.
16.05.2021. u 13:16
get url
text

Kobea je u Kuću slavnih, čiji je i sam član, "uveo" Michael Jordan, i to nakon poziva Bryantove udovice Vannese.

- Prošlog februara sam nazvala Michaela i pitala ga hoće li uvesti Kobea u Kuću slavnih i on je velikodušno prihvatio. Michaele, hvala ti što si večeras ovdje. Kobe ti se divio, to nam toliko znači - rekla je u emotivnom uvodu Vanessa Bryant.

- Uvijek sam izbjegavala javno hvaliti svog muža jer mislim da je dovoljno toga dobivao od navijača, a neko ga je morao vraćati u stvarnost. Sigurna sam da se sad smije na nebu jer ću ga upravo hvaliti u javnosti zbog njegovih postignuća na jednoj od najjavnijih pozornica. I dalje pobjeđuje - kazala je Vannesa dok je uz nju stajao vjerovatno najbolji košarkaš svih vremena.

Osim Bryanta u košarkašku Kuću slavnih ušli su i Kevin Garnett i Tim Duncan te igrač i trener Rudy Tomjanovich, trener muških univeritetski ekipa Eddie Sutton, trenerice ženskih uiverzitetskih ekipa Kim Mulkey i Barbara Stevens, košarkašica Tamika Catchings i NBA funkcioner Philip Baumann.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.