open-navfaktor-logo
search
Plivačka senzacija iz BiH
Još jedna potvrda da je Lana Pudar u Beogradu ostvarila vrhunski rezultat
U Budimpeti je u toku Evropsko prvenstvo u plivanju koje se trebalo održati prošle godine, no kao i brojni drugi sportski događaji odgođeno je za ovu godinu.
18.05.2021. u 12:00
get url
text

Mlada senzacija svjetskog plivanja, bosanskohercegovačka olimpijka Lana Pudar, zbog povrede nije uzela učešće na ovogodišnjem kontinentalnom šampionatu koji se održava u Budimpešti.

Petnaestogodišnjakinja iz Mostara sjajnim nastupom na Otvorenom prvenstvu Srbije u Beogradu sredinom maja dospjela je u žižu domaće i regionalne javnosti, ali i postala jedna od glavnih priča u svijetu plivanja.

Mlada Pudar tada je utrku na 100 metara tehnikom leptir isplivala za 57,37 sekundi, što je u tom trenutku bio drugi najbolji rezultat u svijetu. Brža od nje bila je Šveđanka Sarah Sjoestroem, aktuelna olimpijska prvakinja s vremenom 57,34.

Koliko je Lanin rezultat zaista vrhunski potvrđuju i polufinalne utrke na EP-u koje su održane sinoć. Od osam plivačica koje su u ponedjeljak navečer izborile nastup u finalu, blji rezultat od mlade bh. plivačice imala je samo Šveđanka Louse Hansson (56,73).

Inače boje BiH na ovogodišnjem EP-u brane Iman Avdić, Amina Kajtaz i Nikola Bjelajac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.