open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Još se ne zna uzrok dramatičnog požara: Članovi porodice i kolege neutješni zbog pogibije žene
Neki od radnika iskakali su kroz prozore na krov kombi vozila koje je bilo parkirano ispred
21.10.2019. u 15:02
get url
text

U požaru koji je danas oko 11.55 sati izbio u ulici Branka Popovića 22 u Banjoj Luci, stradala je srednjovječna žena koja je radila u firmi za proizvodnju i prodaju spužve na ovoj lokaciji.

Na mjestu tragičnog događaja, još tokom pokušaja gašenja požara, koji je lokalizovan tek oko 14 sati, pristigli su članovi porodice tragično stradale žene. Oni su bili vidno uznemireni, uplakani i neutješni nakon informacija o tragičnom ishodu. Radne kolege stradale žene nisu željeli da detaljno pričaju o dramatičnim dešavanjima u objektu u trenucima izbijanja vatre, samo su kratko istakli da su neki od njih iskakali kroz prozore na krov kombi vozila koje je bilo parkirano ispred.

Komandant Vatrogasne brigade Banja Luka Miroslav Malinić, koji je direktno komandovao i učestvovao u akciji gašenja, pojasnio je danas da se radilo o izuzetno teškoj intervenciji jer su objekti bili naslonjeni jedan na drugi, a unutra je bila spužva, pregradni zidovi i puno materijala koji je gorio.

-Dolaskom nismo zatekli nikoga u kući, osim jedne osobe, a i nju smo jedva primijetili. Bila je poklopljena materijalom koji je pao sa krova i plafona - kazao je Malinić.

On nije mogao da precizira šta je izazvalo požar, istaknuvši da će to naknadno utvrditi inspekcijski organi, kao i lokaciju odakle je požar tačno krenuo. On je precizirao da su dojavu o požaru primili u 11.55 sati, ali da su vatrogasci u tom trenutku imali problema sa telefonima. Međutim, istakao je da to nije utjecalo na reakciju vatrogasaca jer je njihova jedinica iz Budžaka vidjela gusti crni dim i odmah krenula na teren.

-Jedinice su stizale na teren vozilo za vozilom, te je u konačnici bilo 12 vozila i 20 ljudi. Požar je pod kontrolom i u toku je hlađenje - kazao je Malinić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.