open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno iz Zadra
Još tri osobe s Adria Toura pozitivne na COVID-19, među njima i jedan teniser
Još tri učesnika Adria Toura koji je održan u Zadru pozitivni su na koronavirus, kazao je jutros Šime Vicković, načelnik štaba Civilne zaštite Zadarske županije, prenosi HRT.
22.06.2020. u 09:45
get url
text

On je otkrio kako je među njima jedan teniser.

- Ne bih o imenima. Mogu reći da je jedan teniser pozitivan - dodao je.

VEZANI TEKST - Nakon što je Dimitrov objavio da je pozitivan na COVID-19: Teniseri testirani na parkingu, ne i Đoković

No, reporter N1 javlja kako je jedan od pozitivnih hrvatski teniser Borna Ćorić, a pozitivan je i kondicioni trener bugarskog tenisera Grigora Dimitrova.

- Zadarski ZJZ je testirao 23 osobe - igrače, trenere i sav uži tim, od njih je jutros troje pozitivno na koronavirus. Organizira se smještaj, tzv. karantina u kojem će biti smješteni igrači pozitivni na koronavirus i stručno osoblje, u izradi je i popis njihovih kontakata sa svim tim ljudima koji su pozitivni i koji su bili prvi kontakt s njima. Formirani su dodatni timovi - rekao je Vicković u telefonskom razgovoru za HRT.

Podsjetimo, nakon što je Grigor Dimitrov objavio da je pozitivan na koronavirus, štab Civilne zaštite Zadarske županije apelovao je na sve građane koji su duže od deset minuta bili u bliskom kontaktu s bugarskim teniserom, pozitivnim na koronavirus, da odu u samoizolaciju.

On je u protekla dva dana boravio u Zadru na teniskom turniru Adria Touru, a putem Instagrama obavijestio je javnost da je pozitivan na koronavirus, zbog čega je i otkazano finale teniskog turnira.

Bugar je prethodno boravio i na dijelu Adria Toura koji je odigran u Beograd, a gdje je učestvovao i najbolji bh. teniser Damir Džumhur. Inače, duel dvojice teniser otkazan je zbog Džumhurove povrede.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.