Kvar u sistemu

Još nepoznat uzrok višesatnog prekida u snabdijevanju električnom energijom u Argentini

Objavljeno: 16.06.2019. u 21:42

Najveći distrubuter za snabdijevanje električnom energijom u Argentini Edenor saopćio je kako je nastavljena isporuka električne energije u 90 posto područja na kojima pružaju svoje usluge

FOTO: Screenshot


- Predsjednik Argentine Mauricio Macri kazao je kako još uvijek nije utvrđen razlog zbog kojeg je došlo do prekida u napajanju električnom energijom koji je počeo jutros i zahvatio većinu zemlje, a koji je djelomično otklonjen, javlja Anadolu Agency (AA).

Macri je o prekidu snabdijevanjem električnom energijom pisao na Twitteru. Pojasnio je kako je jutros došlo do kvara u sistemu što je dovelo do nestanka električne energije širom zemlje.

-Još uvijek nismo utvrdili uzrok- rekao je Macri.

Poručio je kako rade na rješavanju problema. Najveći distrubuter za snabdijevanje električnom energijom u Argentini Edenor saopćio je kako je nastavljena isporuka električne energije u 90 posto područja na kojima pružaju svoje usluge. Nestanak električne energije u Argentini počeo je jutros i trajao skoro sedam sati, a pogodio je skoro cijelu zemlju.

Izvor:   Anadolu Agency

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije