open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Jose Mourinho: Ne dolazimo se u Zagreb braniti
Ne dolazimo u Zagreb braniti vodstvo. Pokušat ćemo pobijediti, kazao je menadžer Tottenhama Jose Mourinho na novinarskoj konferenciji uoči puta u Zagreb gdje Spurse u četvrtak očekuje revanš susret osmine finala Evropske lige protiv Dinama.
17.03.2021. u 16:39
get url
text

Spursi su svoju novinarsku konferenciju odradili u Londonu uoči polaska u Zagreb, a zbog strogih epidemioloških mjera na stadionu Maksimir neće biti uobičajene press konferencije dan uoči utakmice. Spursi neće niti trenirati na stadionu Maksimir.

Tottenham će po dolasku u Zagreb proći kroz terminal TGA kako bi bio izbjegnut prolazak kroz aerodromsku zgradu i miješanje s ostalim putnicima i radnicima aerodroma. Nakon toga odlaze u hotel koji će biti otvoren samo za njih.

Londonski sastav je u prvom susretu slavio sa 2:0, no Mourinho ne smatra kako je to "kraj priče".

- Mislim da to nije tako veliko vodstvo. Ne idemo tamo braniti vodstvo. Pokušat ćemo pobijediti. Ako izgubimo 0:1, 1:2 ili 1:3 kvalifikovali bismo se, ali ako prođemo dalje porazom neću biti sretan - kazao je Special One.

Portugalski stručnjak je potvrdio kako jedan od najboljih igrača Spursa Heung-min Son neće putovati u Zagreb. Korejski reprezentativac se povrijedio u 20. minuti gradskog derbija protiv Arsenala. Posljednje informacije govore kako Son nije teže povrijeđen, no Mourinho ne želi ništa riskirati.

- Hojbjerg je suspendovan, Rodon nije na spisku za Evropu, Son je povrijeđen, a Lo Celso se vratio. Ostali su svi na raspolaganju. Ne znam kada će se Son vratiti u sastav, ali sutra neće - kazao je portugalski stručnjak.

Giovani Lo Celso nije bio u pogonu od sredine decembra. Prije toga Argentinac je bio u dobrom ritmu postigavši ​​pet golova.

- Lo Celso je vrlo talentiran igrač s takmičarskim kvalitetama. Mislim da nema 90 minuta u nogama, ali izgledao je vrlo samouvjereno na ova tri treninga s ekipom. Mislim da ga ekipa treba i da je vrlo konkurentan - dodao je Mourinho.

Međutim, otkrio je kako bi dvostruki strijelac iz prve utakmice Harry Kane trebao nastupiti.

- Utakmica je otvorena i važna igra. Harry će igrati - rekao je Mourinho.

Govoreći o mogućnosti da Kane odigra sve tri utakmice za Englesku na startu kvalifikacija za SP 2022. godine, Mourinho je rekao da on nema kontrolu.

- Da mogu birati, volio bi da svi odlaze na utakmice reprezentacije. To je plus za nas i ponos za njih, ali ne bismo voljeli da igraju tri utakmice. Ali to nije u našim rukama. Ne mogu raditi posao Gareta Southgatea na isti način na koji on ne pokušava raditi moj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.