PROVOKACIJA

Jozo Šimunović: Ja sam Hrvat, nisam Bosanac

Objavljeno: 04.09.2018. u 15:12

Iako je bio na okupljanjima našeg državnog tima nikada nije debitovao u bh. dresu, poručivši da na njega ne računamo

Jozo Šimunović i Filip Benković

Jozo Šimunović, stoper škotskog Celtica, prošlog ljeta bio je glavna tema sportske javnosti u Bosni i Hercegovini, ali i Hrvatskoj.

Defanzivac škotskog prvaka u julu 2017. godine objavio je da će igrati za Zmajeve. Odrekao se sportskog državljanstva Hrvatske i od FIFA dobio dozvolu da zaigra za BiH.

Iako je bio na okupljanjima našeg državnog tima nikada nije debitovao u bh. dresu, poručivši da na njega ne računamo...

Sada je ponovo dospio u žižu interesovanja, odnosno izazvao je zanimljivu raspravu na Twitteru.

Celtic je objavio njegovu fotografiju sa Filipom Benkovićem, pojačanjem iz Leicestera, uz dva emotikona zastava Hrvatske, što je zbunilo pratioce ovog škotskog kluba.

Navijači su počeli postavljati komentare u kojim su se pitali "zar Šimunović nije Bosanac?", a onda se uključio i nesuđeni Zmaj.

- Hej, društvo, vidio sam komentare i vaše rasprave pa vam želim reći da sam ja Hrvat, ne Bosanac – objasinio je Šimunović.

Ovaj stoper rođen je u Zagrebu, tu nije ništa sporno. Ali, "oči bode" to što je Šimunović (ne)namjerno "Croatian" napisao velikim, a "Bosnian" malim početnim slovom.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije