open-navfaktor-logo
search
Mimoišli se
Jubilej preduzeća Igman: Novalić i Džindić su svečanost napustili prije dolaska zaraženog koronavirusom
Kompanija za proizvodnju oružja i streljiva Igman iz Konjica obilježila je 70. godišnjicu privrednog uspjeha, a svečanost je održana 11. marta u jednom od hotela u Konjicu.
17.03.2020. u 17:24
get url
text

Ovaj događaj je izazvao veliku pažnju javnosti ne samo zbog uspjeha preduzeća već, situacije da je kod jednog od zvanica kasnije ustanovljen koronavirus.

Radi se o direktoru iz Srbije koji je bio jedna od 180 zvanica na svečanosti. Ovo saznanje izazvalo je paniku kod određenog broja osoba koje su prisustvovale jubileju, pa su neke tražile i testiranje na koronavirus, dok su pojedini u samoizolaciji.

S obzirom na to da su svečanosti tog dana prisustvovali i premijer Federacije Bosne i Hercegovine i Nermin Džindić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, postavlja se pitanje da li su oni oni trebali ići u izolaciju. 

- Tačno je da su premijer Novalić i ministar Džindić bili na svečanosti u Konjicu. Međutim, oni su napustili objekat u kojem se obilježavao jubilej kompanije Konjic prije nego je na prijem došao direktor iz Srbije za kojeg se kasnije ispostavilo da je zaražen koronavirusom. Dakle, predstavnici Vlade FBiH su bili ranije na svečanosti i ranije otišli, a kasnije je došao taj direktor iz Srbije - rekao je za Faktor izvor blizak Vladi FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.