Eurobasket B divizije

Juniori BiH otputovali u Rumuniju, na otvaranju prvenstva igraju protiv Islanda

Objavljeno: 24.07.2019. u 12:46

EP se održava od 26. jula do 4. augusta, a bh. selekcija se nalazi grupi C s reprezentacijama Češke Republike, Izraela, Luksemburga, Norveške i Islanda

FOTO: BASKET.BA

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je u rumunsku Oradeu gdje će učestvovati na Evropskom prvenstvo B divizije.

Nakon što su u prethodni mjesec radili na pripremama i odigravali utakmice selektor Aleksandar Čikić i njegov pomoćnik Vladimir Radovanović kompletirali su spisak od 12 putnika na kojem se nalaze: Kosta Kondić, Haris Dedajić, Nino Herenda, David Maran, Harun Huseinspahić, Denis Halilčević, Deni Radak, Vladan Arnaut, Stefan Simanić, Timur Krupalija, Đorđe Topolović i Amar Mehić, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Evropsko prvenstvo se održava od 26. jula do 4. augusta, a bh. selekcija se nalazi grupi C s reprezentacijama Češke Republike, Izraela, Luksemburga, Norveške i Islanda. U prvom meču u petak od 14 sati košarkaši BiH će igrati protiv Islanda.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije