open-navfaktor-logo
search
POTVRDILA UEFA
Juniori FK Sarajevo neće igrati Ligu evropskih prvaka!
Juniori Fudbalskog kluba Sarajevo neće nastupiti u ovosezonskom izdanju Omladinske Lige prvaka, iako su u prošloj sezoni postali šampioni Bosne i Hercegovine.
29.08.2018. u 15:30
get url
text

Razlog tome je kompleksni sistem takmičenja u kojem se pravo na učešće ostvaruje na osnovu rezultata koji postižu seniori, odnosno, gleda se ukupan koeficijent lige sa čime juniori FK Sarajevo niti bilo koje druge ekipe iz BiH, nemaju veze.

Bosna i Hercegovina je trenutno na 39. mjestu na UEFA rang listi zbog nedovoljno dobrih rezultata klubova iz BiH u Evropi u proteklih nekoliko sezona, a nažalost, nisu se poklopili određeni rezultati u play-offu Lige prvaka kako bi juniori FK Sarajevo izborili mjesto među 32 ekipe koje će se takmičiti u takozvanom “šampionskom putu“.  Grupnu fazu automatski su izborile ekipe čiji su se seniori plasirali u Ligu prvaka.

- Teoretski je nemoguće da se to promjeni i nakon večerašnjih revanš utakmica play-offa Lige prvaka, pa je danas u FK Sarajevo stigao i zvanični dopis iz UEFE da nažalost prvaci Bosne i Hercegovine u konkurenciji juniora neće moći učestvovati u Omladinskoj Ligi prvaka ove sezone, zbog lošeg državnog koeficijenta - potvrđeno je iz FK Sarajevo.

Ovakav rasplet događaja je pogodio cijeli kolektiv FK Sarajevo koji je izrazito ponosan na sve uspjehe juniorske selekcije, a najviše mlade fudbalere i trenera Dženana Uščuplića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.