Juniori za Elitni krug: Karačić nije pozvao bosanskog Luisa Suareza! (VIDEO)

Objavljeno: 15.03.17 u 11:02

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 22. do 27. marta u Francuskoj će igrati na turniru Grupe 5 Elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Hadžić je prvi strijelac Omladinske PLBiH sa 26 golova
Hadžić je prvi strijelac Omladinske PLBiH sa 26 golova

Pored naše i domaće selekcije u grupi se nalaze još Bugarska i Izrael.

Selektor Toni Karačić objavio je spisak igrača na koje će računati u Francuskoj, a kao i njegov kolega na klupi kadetske selekcije Sakib Malkočević, čini se da više vjeruje igračima koji ne nastupaju u našoj zemlji.

Naime, sleektor naših juniora sa spiska je izostavio Nedima Hadžića, fudbalera Sarajeva, koji je prvi strijelac omladinske lige sa 26 golova i sigurno jedan od najvećih fudbalskih talenata u našoj zemlji! Hadžića je nedavno ugledni Guardian opisao kao bosanskog Luisa Suareza, i uvrstio ga među 60 najvećih svjetskih talenata. No, Karačić očito nema povjerenja u ovog golobradog golgetera. 

Na Karačićevom spisku od 18 igrača koje će povesti u Francusku su: Igor Marković (Partizan, Srbija), Marko Čubrilo (Partizan, Srbija), Mato Stanić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Besim Šerbečić (Radnik), Emir Bijelić (Metz, Francuska), Amar Suljić (Ingolstadt, Njemačka), Denis Žerić (Željezničar), Benjamin Hadžić (Bayern, Njemačka), Zinedin Mustedanagić (Dukla Prag, Češka), Ermedin Demirović (RB Leipzig, Njemačka), Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Ivan Miličević (Široki Brijeg), Toni Nikić (Široki Brijeg), Marijan Ćavar (Zrinjski), Jasmin Čeliković (Rijeka, Hrvatska), Ševkija Resić (Sarajevo), Mirza Mustafić (Borussia M'Gladbach, Njemačka), Sandi Hušić (Wuppertaler SV, Njemačka).

- Imali smo nekoliko pripremnih okupljanja pred ovaj turnir i najklompletniji smo bili na posljednjem kada smo igrali dvomeč sa Srbijom i pokazali kvalitet. Iskoristit ćemo pripremni period u Međugorju da što bolje upoznamo igrače sa protivnicima i da što spremnije dočekamo prvu utakmicu sa domaćinom turnira Francuskom. Oni su sigurno i favoriti za prvo mjesto. Na nama je da se kvalitetno pripremimo i predstavimo Bosnu i Hercegovinu na najbolji mogući način - kazao je selektor Karačić.

Reprezentativci će se okupiti 16. marta u Međugorju gdje će se spremati  do ponedjeljka, 20. marta, kada je planiran polazak za Francusku.

Prvi meč Zmajići će igrati 22. marta protiv Francuske (16 sati). Dva dana kasnije na programu je meč protiv Izraela (16.30), a Karačićevi izabranici turnir zatvaraju utakmicom protiv Bugareske, koja se igra 27. marta u 19 sati.