open-navfaktor-logo
search
Žrijeb parova
Juniori Zvijezde 09 danas će dobiti rivala u Omladinskoj Ligi prvaka
Juniori Zvijezde 09 danas će saznati ime svog protivnika u prvom krugu Omladinske Lige prvaka.
31.08.2021. u 08:17
get url
text

Žrijeb parova "puta nacionalnih šampiona" bit će obavljen danas s početkom u 14 sati. U njemu će učestvovati 32 tima koji su šampioni svoji država a čiji seniorski sastavi nisu izborili plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Juniori tima iz Etno sela Stanišići posta će treći tim koji će našu domovinu predstavljati u Omladinskoj Ligi prvaka, a prethodno su to činili Željezničar i Zrinjski.

Zvijezda će biti tek jedan od debitanata u ovom takmičenju. Osim bh. predstavnika po prvi u takmičenju će se naći Akademia e Futbollit (Albanija), Angers (Francuska), Csikszereda (Rumunija), Daugavpils (Latvija), Deportivo La Coruna (Španija), Empoli (italija), Hajduk Split (Hrvatska), Köln (Njemačka), Pogon Szczecin (Poljska), Saint Patrick's Athletic (Irska) i Trabzonspor (Turska).

Osim debitanata u dijelu žrijeba u kojem je i Zvijezda naći će se još Genk (Belgija), AZ Alkmaar (Nizozemska), Midtjylland (Danska), Rangers (Škotska), Sparta Prag (Češka), APOEL (Kipar), PAOK (Grčka), Crvena zvezda (Srbija), Hammarby (Švedska), Rosenborg (Norveška), Maccabi Haifa (Izrael), Kairat Almaty (Kazahstan), Minsk (Bjelorusija), Gabala (Azerbejdžan), Septemvri Sofia (Bugarska), Žilina (Slovačka), Domžale (Slovenija), MTK Budapest (Mađarska), Žalgiris Vilnius (Litvanija) i Shkëndija (Sjeverna Makedonija).

Utakmice prvog kruga igraju se 29. septembra i 20. oktobra, a za kraj vrijedi spomenuti da su najveći uspjeh od naših timova ostvari juniori Željezničara. Oni su u sezoni 2017/2018 nakon eliminacije Ludogoretsa i zagrebačke Lokomotive ispali u play-off rundi od Atletico Madrida.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.