open-navfaktor-logo
search
Mostarski derbi
Jusufbegović: Imamo povreda, kartona, ne možemo izvesti najbolji sastav; Rendulić: Nema favorita
 Zaostali susret 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će na stadionu Rođeni u Mostaru odigrati Velež i Zrinjski.
07.03.2023. u 11:41
get url
text

Mostarski derbi, ako bismo sudili prema trenutnoj formi, nikad nije došao u bolje vrijeme. I jedni i drugi od starta proljetnog dijela pobijedili su sve protivnike, pa su očekivano apetiti i pred gradski derbi veliki u redovima rivala.

- Očekujem da se prezentiramo na najbolji način. Imamo povreda, kartona, četiri-pet igrača je upitno... Ne možemo izvesti sastav koji smatramo najboljim. Kadar koji je tu siguran sam da će dati sve od sebe i biti maksimalno fokusiran. O motivu neću ni govoriti. Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu. Protivnik je najbolja ekipa u Premijer ligi. Znaju šta žele, imaju kvalitetne igrače, iskusne... Očekuje nas teška utakmica - najavio je trener Veleža Nedim Jusufbegović.

Najboljem ishodu na sutrašnjem derbiju nada se i trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić. Bit će to njegov prvi gradski derbi u Mostaru.

- Osjeti se atmosfera i u gradu i u timu. Ovo je specifična utakmica. U ovim utakmicama favorit ne postoji. Velež ovog proljeća igra izuzetno dobro i uz nas su najbolji u dosadašnjem dijelu polusezone. Čeka nas zahtjevna utakmica. Uvjeren sam da će stadion biti ispunjen, te da ćemo gledati dobru utakmicu - rekao je Rendulić.

VEZANI TEKST - Zvanično: Derbi u Mostaru bez Ultrasa

Domaćin derbi dočekuje znatno oslabljen jer su zbog javnih opomena suspendovani Vehabović i Hasanović, a zbog povreda odsutni Ćuković, Halilović i Karamarko. Na drugoj strani zbog povrede neće nastupiti Almir Bekić. I očekivanja igrača su u skladu sa formom – velika.

- U dobrom smo raspoloženju. Imamo sve uvjete za dobru utakmicu. Tribine će biti popunjene. Naše je da pokažemo veliku energiju, motivaciju i želju. Cilj je da nastavimo pobjedonosnu seriju - rekao je kapiten Veleža Denis Zvonić.

- Velika utakmica za nas i Velež. Pun stadion, jako dobar teren. Spremni smo i jedni i drugi. Mislim da će biti jako dobra utakmica - nadovezao se kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija.

Predstojeći derbi 43. je u novijoj historiji mostarskih rivala. Prvi put nakon obnove rada Zrinjskog igrali su prije 23 godine u Sarajevu, a posljednji gradski derbi igran je u oktobru prošle godine i pripao je Zrinjskom.

I u ukupnom skoru Zrinjski je uspješniji sa 22 trijumfa naspram Veležovih 12. Čast da sudi mostarski derbi pripala je našem najboljem sudiji Irfanu Peljti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.