open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Jusufbegović za Faktor: Zrinjski i Sarajevo su najkvalitetniji, Čelik može pobijediti svakoga
Utakmica Tuzla City - Borac obilovala je s dosta tehničkih grešaka, rekao je Jusufbegović
06.08.2019. u 07:10
get url
text

Treće kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine ponudilo je 15 pogodaka, a nakon tri kola aktuelni prvak je ponovo na vrhu tabele, dok su Željezničar i Čelik na drugoj i trećoj poziciji s identičnim brojem bodova kao i vodeće Sarajevo.

Bordo tim je u subotu savladao Slobodu s 3:0 i upravo zahvaljujući boljoj gol-razlici izbio na lidersko mjesto. Identičnim rezultatom i Široki Brijeg je savladao Radnik i tako stigao do prve pobjede u novoj sezoni, a utakmice treće runde PLBiH za Faktor.ba prokomentarisao je Nedim Jusufbegović.

Bivši trener Veleža i sarajevskog Olimpika u posljednje vrijeme kao stručni komentator dao je nekoliko jako zanimljivih analiza, pogotovo kada je riječ o nastupima bosanskohercegovačkih klubova u evropskim takmičenjima.

Široki Brijeg - Radnik 3:0
- Neka tradicija bila je na strani Širokog Brijega. Izgleda kao da se ekipa konačno odmorila od evropskih nastupa, a na ruku im je išlo i rano isključenje jednog fudbalera Radnika. Opet, i gosti su imali prilike koje nisu uspjeli iskoristiti. Mislim da je domaći tim zasluženo slavio.

Željezničar - Zrinjski 1:0
- Zrinjski je promijenio osam igrača u odnosu na utakmicu protiv Utrechta. Mada to ne mora ništa značiti jer je to i dalje jako kvalitetna ekipa, a oni imaju širok kadar. Željo je bio stabilniji, pokazao je kvalitet, a i bitno je što Krpić ulazi u golgetersku formu. Bila je ovo zaslužena pobjeda Željezničara.

Sarajevo - Sloboda 3:0
- Sarajevo je tek u posljednjih 20 minuta ovjerilo pobjedu. No, i Sloboda je imala situacija u kojima je Kovačević dobro reagovao. Možda je ova pobjeda Sarajeva i rezultatski previsoka, ali nije nezaslužena. Sloboda je promijenila veliki broj igrača, ali vjerujem da će u nastavku sezone biti jako dobar tim. Ipak, Sarajevo i Zrinjski su najkvalitetniji sastavi u ligi.

Tuzla City - Borac 2:1
- Utakmica s dosta tehničkih grešaka u kojoj su obje ekipe igrale pod pritiskom, i to rezultatskim. Mnogo je tu poznatih imena, ali još nisu na nivou željene forme. Kvalitet pojedinca je na kraju odlučio pobjednika. Ubiparip je na kraju za jedan gol bio bolji od Vranješa, tako se to može protumačiti.

Velež - Čelik 1:2
- Jedna "stavka" nikada nije krivac za loše rezultate. Fudbaleri Veleža ove sezone nisu ni u jednoj utakmici bili u podređenom položaju, ali rezultatski učinak nije onakav kakav bi trebao biti. Daleko od toga da je Velež loša ekipa, ali zbog nekog nepovjerenja kao da je ekipa izgubila samopouzdanje. Dovedeni su igrači koji malo "kasne", i onda je problem rezultat. Iskreno, nisam očekivao da će biti tu gdje je sada. Čelik skoro uvijek igra dobro na startu sezone. Zadržali su Jamaka, Okića, Pavlovića, Dilavera, igrače koji su bitni, a doveli su Huseinbašića koji odgovara njihovom načinu igre. Dobro su izbalansirali tim, mislim da mogu svakog pobijediti. Vjerujem da će naredna utakmica protiv Želje biti dobra i vrlo neizvjesna.

Zvijezda 09 - Mladost DK 1:1
- Zvijezda ne igra toliko loše koliko ima slabe rezultate. Oni su se opredijelili da forsiraju mlade igrače, a kada je tako, onda trpi rezultat. Kada imate na golu golmana kojem je 16 godina, on mora "prosuti" nekoliko bodova. Zvijezda ne igra ružno, ali od ovih iskusnijih igrača zavisi koliko će ekipa biti stabilna i jaka. Očekujem da će Zvijezda i Velež u nastavku sezone igrati mnogo bolje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.