open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Jutra svježa, najviša dnevna i do 25 stepeni, većina populacije će biti boljeg raspoloženja
Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u sjevernim područjima može pasti malo kiše.
06.05.2021. u 07:50
get url
text

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen.

Uz ljepše biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Obzirom da će tokom dana biti dosta toplije, u odnosu na svježiji jutarnji period, poželjno je slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima. Zbog povoljnih uslova za povećanu produkciju polena, preporučljivo je izbjegavati staništa alergogenih vrsta.

Sutra će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između sedam i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23, a na jugu do 25 stepeni.

U subotu će također biti umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje u sjevernim područjima može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, a na jugu do 22 stupena.

U nedjelju će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu do 25 stupeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.