open-navfaktor-logo
search
Svi u šoku
Jutro nakon masakra u Zagrebu: "30 godina radim uviđaje, ovakvo nešto još nisam vidio"
Muškarac koji je sinoć u porodičnoj kući ubio šestero ljudi, među kojima dva muškarca, tri žene i desetogodišnje dijete, nakon krvavog pohoda je pobjegao, a nakon što ga je policija locirala u Brezovici, počinio je samoubistvo
02.08.2019. u 08:57
get url
text
Zagreb, policija RH

Jutro nakon stravičnog masakra uviđaj na zagrebačkoj Kajzerici još traje, a stanovnici ovog kvarta su u šoku. Muškarac koji je sinoć u porodičnoj kući ubio šestero ljudi, među kojima dva muškarca, tri žene i desetogodišnje dijete, nakon krvavog pohoda je pobjegao, a nakon što ga je policija locirala u Brezovici, počinio je samoubistvo. Masakr je preživjela beba koja je neozlijeđena i zbrinuta.

-U šoku smu, ovo je miran kvart - pričaju jutros stanovnici ovog novozagrebačkog naselja za Dnevnik.hr.

-Sin koji radi u Dubrovniku sinoć me nazvao. Vidio je na internetu za tragediju pa se uplašio. Javila se moja supruga i ostala u šoku, zna da je to u našoj ulici. Kad ubiju jednog čovjeka je tragedija, a ovo je nešto neopisivo. Šestero ljudi... - čudi se jutro poslije nezapamćenog masakra na zagrebačkoj Kajzerici komšija stradale porodice.

Jutro poslije masakra policija još obavlja uviđaj. Policijskim trakama ogradili su oba ulaza u uličicu gdje se nalazi porodična kuća u kojoj je ubica pucao po ljudima. Ljudi koji idu na posao zastajkuju i u nevjerici gledaju policajce. Niko ne može dokučiti kako se takvo nešto moglo dogoditi.

Čak su i inspektori i ekipa za uviđaj šokirani viđenim.

-Više od 30 godina radim na uviđajima i nešto ovakvo nikad nisam vidio - rekao je jedan od inspektora tupo gledajući u pod, prenosi Večernji.

-Navodno je došao i s kalašnjikovom ih pobio. Ovo je strašno. Evo, tresem se otkad sam čula - rekla je uznemirena stanarka Kajzerice.

I ostali su u šoku.

-Vraćali smo se iz grada sinoć oko 23.30. Cijela ulica bila je puna policije. Za ovakvo nešto čitaš da se događa po svijetu, ali kod nas ne - kaže drugi komšija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.