open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Jutros iz Bihaća prema Potočarima starta supermaraton "Ne zaboravimo"
Na graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta
08.07.2019. u 07:51
get url
text

Na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do sedam tona alternativni pravac je Jajce - Jezero, a za vozila iznad sedam tona Crna Rijeka - Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U toku su radovi na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-5 na ulazu u Vitez, zbog čega je usporeno saobraćanje.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se magistralni putevi: Jošanica - Stup, Srebrenik - Orašje, Olovo - Kladanj - Vlasenica, Semizovac - Vogošća, Stolac - Neum, Bradina - Podorašac, Cazin - Srbljani, Ustiprača - Goražde - Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Jutros iz Bihaća starta memorijalna trka i supermaraton "Ne zaboravimo" koji će trčati na relaciji Bihać - Bosanski Petrovac - Ključ - Travnik - Lašva - A-1 Sarajevo sjever - Semizovac - Olovo - Kladanj - Potočari. Planirani dolazak u Potočare je 10. jula. Mole se vozači da budu oprezni u trenutku prolaska učesnika maratona i da poštuju upute policijske pratnje.

Na graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.