open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Jutros na Bjelašnici izmjereno pet stepeni, narednih dana oblačno i kiša
Na Ivan Sedlu i Sokocu izmjereno je deset, u Sarajevu 12, Bihaću i Bugojnu 13, u Tuzli 14, Srebrenici 15, Banjoj Luci, Doboju, Gradačcu, Livnu, Prijedoru i Sanskom Mostu 16
14.07.2019. u 08:47
get url
text
Vrijeme, kiša
Vrijeme, kiša

Danas će u većem dijelu Bosne preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa povremenom kišom ili lokalnim pljuskovima. U drugom dijelu dana očekuje se postepeno razvedravanje. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 18 do 24, na jugu do 28 °C.

Jutros je na Bjelašnici izmjereno samo pet stepeni, Na Ivan Sedlu i Sokocu deset, u Sarajevu 12, Bihaću i Bugojnu 13, u Tuzli 14, Srebrenici 15, Banjoj Luci, Doboju, Gradačcu, Livnu, Prijedoru i Sanskom Mostu 16. U Bijeljeni i Brčkom 17, u Širokom Brijegu 18, Trebinju 19, Neumu 20 stepeni.

Sutra će u Hercegovini biti oblačno, a u Bosni umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini i većem dijelu Bosne. Bez padavina u Posavini, većem dijelu istočne i sjeveroistočne Bosne. Jutarnje temperature od devet do 15, na jugu od 16 do 21, a dnevne od 19 do 25, na jugu do 28 °C.

U utorak u Hercegovni će jutro biti pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Bosni veći dio dana pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle ili niske naoblake. U jutarnjim satima u Hercegovini je moguća kiša, a poslijepodne lokalni pljuskovi ponegdje u centralnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 10 do 16, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 19 do 25, na jugu od 22 do 27 °C.

U srijedu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od devet do 15, na jugu do 20, a dnevne od 20 do 26, na jugu do 30 °C.

Što se tiče biometeoroloških prilika postepeni prolazak fronte uslovljava relativno nepovoljne biometeorološke prilike u većem dijelu Bosne. Povećana naoblaka, uz mjestimične padavine, ponajviše će djelovati na lošije raspoloženje. Moguće su slabije poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata. U Hercegovini i na zapadu opšta slika će biti ljepša, uz više sunca i stabilnije vrijeme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.