open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Jutros oblačno sa kišom u Bosni
U Bosni će danas biti oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno
31.05.2019. u 09:05
get url
text

U Bosni je jutros oblačno vrijeme sa kišom u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 0 stepeni, Ivan-sedlo 7, Sokolac 8, Bugojno i Jajce 10, Bihać, Drvar, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 11, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac, Prijedor i Srebrenica 12, Brčko, Doboj i Zvornik 13, Grude, Stolac i Trebinje 14, Neum 16, Mostar 17. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo opada. 

U Bosni će danas biti oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno. Ponegdje u zapadnim i sjevernim područjima sa kišom. U drugoj plovini dana lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18, na jugu BiH do 23 stepena.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme. Tokom dana može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura oko 16 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.