open-navfaktor-logo
search
Prognoza meteorologa
Jutros se dobro obucite, evo kako će vrijeme biti u danima vikenda
U Bosni danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više oblačnosti se očekuje u istočnim, sjeveroistočnim i centralnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano.
11.03.2022. u 07:41
get url
text

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus 10 i minus četiri, na jugu zemlje do dva stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet, na jugu zemlje od osam do 12 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Jutarnja temperatura zraka oko minus sedam, a najviša dnevna oko jedan stepen Celzijusa.

Dodatna stabilizacija vremena i sunčani intervali pozitivno će djelovati na opću sliku, a većina populacije trebala bi biti boljeg raspoloženja.

Jutro i večer bit će osjetno hladniji, stoga je u ovom periodu neophodno reducirati kretanje i provoditi mjere zaštite od niskih temperatura, naročito hronični bolesnici sa plućnim i kardiovaskularnim problemima, starije osobe i djeca.

Topliji dio dana poželjno je iskoristiti za boravak na otvorenom.

Sutra, prvog dana vikenda, u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između munus 11 i minus šest, na jugu zemlje od minus tri do jedan. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i šest, na jugu zemlje od osam do 11 stepeni Celzijusa.

U nedjelju, u našoj zemlji sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus devet i minus četiri, na jugu do dva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 10, na jugu do 13 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.