open-navfaktor-logo
search
Preporučuje se oprez
Jutros u BiH vedro, zbog jako niskih temperatura na snazi narandžasti meteoalarm
Jutros je u Bosni i Hercegovini vedro.
25.01.2022. u 08:07
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bugojno -18; Bjelašnica i Jajce -16; Drvar i Sarajevo -15; Srebrenica i Zenica -14; Livno, Sanski Most i Tuzla -13; Prijedor -12; Banja Luka, Bihać i Doboj -10; Bijeljina, Gradačac i Zvornik -9; Trebinje -5; Mostar -3; Neum -2°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 958hPa, za 14hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Hercegovini sunčano. U Bosni sunčano prije podne. U drugom dijelu dana u Bosni umjereno povećanje oblačnosti sa sjevera. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 7°C.

U Sarajevu pretežno sunčano veći dio dana. Povećanje oblačnosti u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko -2°C, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Podsjetimo da je za danas do 10 sati za područje cijele BiH izdato narandžasto upozorenje zbog niskih temperatura zraka. To vodi zdravstvenim rizicima među ugroženom populacijom - starijim i veoma mladim osobama, trudnicama, te beskućnicima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.