open-navfaktor-logo
search
Vrijeme BiH
Jutros u Trebinju, Gradačcu i Mostaru izmjerena 24 stepena
U Brčkom i Neumu jutros su izmjerena 23 stepena, a u Bihaću, Prijedoru i Tuzli 20 stepeni 
15.06.2019. u 08:52
get url
text
Vrijeme, vrućine

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ili krajem dana ponegdje u centralnim i zapadnim područjima zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura zraka jutros je na Ivan Sedlu iznosila 15, u Bugojno, na Sokocu 16, Bjelašnici, Jajcu, Sanskom Mostu i Sarajevu 18. U Banjoj Luci, Livnu, Zvorniku 19, Bihaću, Prijedoru, Tuzli 20, Grudama, Širokom Brijegu 21, Brčkom, Neumu 23 i Gradačcu, Mostaru i Trebinju 24.

Sutra će u većem dijelu naše zemlje biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Poslije podne i u večernjim satima se očekuju pljuskovi i grmljavina. Uz kišu i pljuskove postoje uvjeti i za pojavu grada. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 33 stepena.

U ponedjeljak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 stupnja.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, samo ponegdje u sjevernim i istočnim područjima može pasti i malo kiše. Poslije podne, mjestimično sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a najviša dnevna od 25 do 31 stepena.

Kada je riječ o biometeorološkoj prognozi, jutarnji sati će biti ugodniji, potom bi, usljed natprosječno visokih temperatura, kod hroničnih bolesnika moglo doći do jačanja tegoba. Osobe sa kardiovaskularnim problemima trebale bi reducirati boravak na otvorenom i suzdržavati se od težih aktivnosti. Neophodno je provoditi mjere zaštite od vrućine i sunca. Dodatni problem predstavljat će i manjak svježine u noćnim satima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.