open-navfaktor-logo
search
Razmjena igrača
Juventus ima novi zahtjev prema Barceloni: Arthur otpao, koga sada želi Stara dama?
Saga o transferu Miralema Pjanića iz Juventusa u Barcelonu nastavlja se iz dana u dan, a svakog dana pojavljuju se nove informacije.
28.05.2020. u 08:56
get url
text

Aktuelni prvaci Italije u zamjenu za bh. reprezentativca prvobitno su tražili Arthura Mela, kasnije se pojavila i informacija da bi se u razmjeni mogao naći i mladi Ansu Fati, no najnovije informacije govore da Stara dama želi 23-godišnjeg Holanđanina Frenkieja De Jonga, piše RMS Sport.

Holandski reprezentativac već neko vrijeme nije zadovoljan statusom na Nou Campu, no problem bi mogao biti to što je Barcelona prošle godine za njega platila 75 miliona eura.

Ipak, u prilog Staroj dami ide to što u njenim redovima igra Matthijs de Ligt, a još ranije je katalonski list Sport pisao da Juventus nastoji isposlovati transfer holandskog veznjaka.

No, teško da će se Barcelona tek tako lako odreći igrača kojeg je prošle godine masno platila u zamjenu za Pjanića koji prema procjeni Transfermarkta trenutno vrijeme 52 miliona eura. Spekuliše se da će Barca i Juve pronaći neko drugo rješenje kojim će obje strane biti zadovoljne.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.