open-navfaktor-logo
search
Sjajan posao
Juventus potpisao sponzorski ugovor vrijedan 103,1 milion eura
Juventus je dogovorio novi sjajan posao, a danas je potpisao sponzorski ugovor vrijedan više od 200 miliona KM (103,1 milion eura).
12.02.2020. u 19:32
get url
text

Torinski klub potvrdio je da je produžio saradnju sa Allianzom (čije ime novi stadion) do 30. juna 2030. godine.

- Kada sutra igrači Juventusa istrče na zagrijavanje na terenu stadiona San Siro (prva polufinalna utakmica Kupa Italije protiv Milana), svima će biti vidljiva značajna promjena: Allianz logo, koji će biti prisutan na grudima igrača Juventusa. Od danas, i narednih 10 godina logo ove firme bit će na opremi tokom svakog treninga i zagrijavanja ekipe - saopćili su iz Juventusa.

Gigant osiguravajuće industrije, zadržat će i prava na ime stadiona Allianz od 1. jula 2023. do 30. juna 2030. godine i prava sponzorstva za ženske ekipu Stare dame.

- Veoma smo sretni što smo proširili partnerstvo sa Allianzom, jednim od najaktivnijih svetskih brendova u profesionalnoj sportskoj industriji - naglašava Giorgio Ricci, Juventusov glavni direktor za prihode:

- Ovaj sporazum, koji određuje širi obim prava, bit će vidljiv tokom svakog treninga i na zagrijavanju pred utakmicu, a takođe će nam omogućiti sa sigurnošću da kažemo da će se naš stadion do 30. juna 2020. godine nositi ime Allianz.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.