open-navfaktor-logo
search
23 imena
Juventus prijavio igrače za nastavak Lige prvaka: Koga je odabrao Maurizio Sarri?
Učesnici osmine finala Lige prvaka imali su rok sinoć do ponoći da dostave listu fudbalera koji će igrati u eliminacionoj fazi najprestižnijeg klupskog takmičenja.
04.02.2020. u 19:09
get url
text

Veliki broj timova već je prijavio inicijalnu listu od 25 fudbalera, a klubovi su imali priliku da registruju po tri nova igrača za mečeve eliminacione faze.

Za ovaj krug takmičenja Maurizio Sarri odlučio se za 23 fudbalera. Savim očekivano eđu njima se našao i Miralem Pjanić, jedini bh. fudbaler koji će igrati u ovosezonskom izdanju eliminacionog dijela takmičenja u Ligi prvaka.

Juventus je za nastavak sezone u elitnom takmičenju prijavio sljedeće igrače: Szczesny, De Sciglio, Chiellini, De Ligt, Pjanić, Khedira, Ronaldo, Ramsey, Dybala, Douglas Costa, Alex Sandro, Danilo, Matuidi, Cuadrado, Bonucci, Higuain, Rugani, Rabiot, Bentancur, Pinsoglio, Bernardeschi i Buffon.

Nakon što su grupnu fazu završili kao pobjednik grupe D sa 16 bodova, fudbaleri aktuelnog prvaka Italije za plasman u četvrtfinale borit će se protiv Lyona, nekadašnjeg kluba našeg Miralem Pjanića. Prvi od dva susreta igra se 26. februara u Francuskoj.

Podsjećanja radi, Pjanić je u grupnoj fazi odigrao svih šest mečeva, a na terenu je proveo ukupno 537 minuta. Nažalost rubrike golovi i asistencije ostale su prazne nakon prvog dijela takmičenja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.