open-navfaktor-logo
search
Sarri najavio
Juventus protiv Zukanovićevog tima s najboljim sastavom, šta je s Pjanićem?
Fudbaleri Juventusa sutra od 18 sati gostuju kod posljednjeplasiranog SPAL-a, čije redove je nedavno pojačao reprezentativac Bosne i Hercegovine Ervin Zukanović.
21.02.2020. u 13:41
get url
text

SPAL je u teško situaciji, a osim što su na samom dnu tabele, u posljednje četiri utakmice upisali su četiri poraza.

Iako će Stara dama gostovati kod posljednjeplasiranog sastava Serie A, čini se da Maurizija Sarrija to neće spriječiti da na teren izvede svoj najjači sastav, što je potvrdio i na današnjoj press konferenciji.

- Chiellini je dobro, malo mu nedostaje snage, a u sutrašnjoj utakmici izvest ću najbolji sastav - poručio je Sarri.

Trener Stare dame nije precizirao da li to znači da bi se i fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, koji je u prošlom kolu zaradio lakšu povredu, mogao naći u početnom sastavu.

- Vidjet ću da li će igrati Buffon. Znat ću to danas nakon konsultacija s trenerom golmana. Jako sam sretan kako igra Cuadrado, kako u napadu, tako i u odbrani - naglasio je Sarri, te dodao kako Khedira zaostaje za Chiellinijem po pitanju fizičke spreme, ali i da Bernardeschi još nije spreman za svih 90 minuta.

Stručnjak na klupi aktuelnih italijanskih prvaka nije zabrinut da li će neko od igrača na gostovanju u Ferrari zaraditi suspenziju pred meč sa Interom.

- Ne brinu nas suspenzije pred meč s Interom, fokusirani smo isključivo na sutrašnju utakmicu - naglasio je Sarri, te dodao kako ekipa ne razmišlja o Scudetto već da je mislima usmjerena samo na duel sa SPAL-om.

Sarri se na kraju ipak dotakao bh. reprezentativca u redovima njegovog tima.

- Miralem Pjanić je blizu povratka - kazao je Sarri, no nije otkrio da li bi to moglo biti sutra ili u meču Lige prvaka protiv Lyona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.