open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Kabinet premijera FBiH: Umjesto odgovora stručnjacima, premijer Forto tvita
Pozivamo ponovo premijera Kantona Sarajevo da prestane sa iznošenjem neistina i uznemiravanjem javnosti i da sve dileme koje ima oko ugovora za nabavku vakcina rješavamo u okviru institucija, kao što je jučer poručio i premijer Vlade Federacije BiH Fadil Novalić, a posebno da prestane sa iznošenjem uvreda na račun kompletne Vlade FBiH koje ne priliče nikome, a pogotovo ne premijeru jedne vlade, saopćeno je iz Kabineta premijera FBiH.
11.06.2021. u 21:03
get url
text

Kako se navodi, Federacija BiH ima deset kantona i sa "svima imamo izvrsnu saradnju, osim sa pojedincima iz vlasti u Kantonu Sarajevo".

VEZANI TEKST - Forto na svoj način protumačio saopćenje Vlade FBiH, nazvao ih bahatim i nedoraslim

- Niti smo blokirali, niti smo prekinuli Sporazum, samo smo zatražili odgovore na pitanja koja su postavili stručnjaci iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. Ukoliko se Vlada KS odluči da nastavi sa aktivnostima oko ugovora, koji su sami ispregovarali, ponavljamo, Vlada FBiH će ispoštovati svoj dio dogovora i platiti nabavljene vakcine.

Vrijeme koje provodi na društvenim mrežama premijer Kantona Sarajevo mogao je iskoristiti da pripremi i pošalje odgovore na postavljena pitanja Zavoda, jer što prije dostave odgovore, prije ćemo zaključiti ugovor.  

Izvinjavamo se građanima što smo posljednjih dana prisiljeni da na ovakav način reagiramo, ali ukoliko premijer jedne vlade iznosi ovakve uvrede na račun kompletne Vlade Federacije i njenih institucija, obavezni smo da to uradimo.

Uz sve što radi, nije posao Vlade Federacije i da nekoga uči pristojnom komuniciranju i kako se vode poslovni razgovori, ali ćemo uvijek štititi integritet institucija države Bosne i Hercegovine, a Vlada Federacije BiH to jeste - navodi se u saopćenju iz Kabineta premijera FBiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.