Ankete: Kada je žena prestara za uske traperice, dugu kosu, društvene mreže...

Objavljeno: 19.12.16 u 11:37

U Velikoj Britaniji provedena je anketa u kojoj se željelo saznati kada je žena „prestara“ za neke stvari u životu, poput nošenje uskih hlača, duge kose, izlaska u grad, tetovaža ili korištenja društvenih mreža.

Istraživanje je pokazalo da žena nakon 47. godine ne bi trebala imati profil na društvenim mrežama
Istraživanje je pokazalo da žena nakon 47. godine ne bi trebala imati profil na društvenim mrežama

Rezultati istraživanja uistinu su zanimljivi, a šta se sve saznalo donosimo vam u nastavku.

Izlazak - ispitanici su odlučili kako žene nakon 44. godine nemaju šta tražiti u kafićima, klubovima ili muzičkim festivalima.

Odjeća - kad je riječ o odjeći, ispitanici su se složili kako bi žena nakon 47. godine trebala prestati nositi pripijene traperice, tajice, kratke suknje, hlačice i haljine.

Kosa – Iako je kosa nešto što krasi ženu, ispitanici su se složili da žena poslije 46. godina treba njegovati kraću frizuru.

Tetovaže - neko ih voli, neko ne. Ispitanici su jasno rekli kako žena nakon 38. godine ne bi trebala nanositi nove tetovaže.

Društvene mreže - Ispitanici su ustanovili kako žena u 47. godini ne bi više trebala imati profil na društvenim mrežama, a što se tiče popularnog selfiea, njega bi trebala prestati fotografirati čak u 34. godini života.

Nekako nam se čini kako se ovo istraživanje nikako ne uklapa u današnje standarde. Život žene ne treba „stati“ nakon 40 godina.

Žene mogu izlaziti, oblačiti se, tetovirati i imati kosu dužine koju žele, jer današnja žena je moderna i nikako se ne uklapa u standarde.

Osim toga, nema osobe koja se ne voli fotografisati, a društvene mreže danas su sinonim komunikacije i nema razloga gasiti profile nakon napunjenih određenih godina.