Kad ljubav piše romane: Voli me, iako mi je lice unakaženo

Objavljeno: 08.11.17 u 14:36

Indijska djevojčica je kao 15-godišnjakinja zadobila teške opekotine nakon što joj je muškarac, kojeg je odbila, bacio kiselinu u lice. Već 10 godina bori se za život, a u bolnici je pronašla pravu ljubav.

Pramodini Roul, u porodici zvana Rani (kraljica), prije 10 godina zadobila je teške opekotine prouzrokovane kiselinom. "Udvarač" čiju je ponudu za brak odbila, odlučio se osvetiti, bacivši joj kiselinu u lice dok se vraćala iz škole. Djevojčica je tada imala samo 15 godina.

Nakon incidenta Rani je provela mjesece na intenzivnoj njezi, a četiri godine je bila prikovana za krevet dok se njezina majka, ujedno i udovica, brinula za nju. Prošlo je skoro cijelo desetljeće borbe s rekonstruktivnim operacijama, od kojih je jedna trebala vratiti vid na Raninom lijevom oku. Ruku pod ruku došla je i infekcija nogu, zbog čega joj je rečeno da idućih četiri godine neće hodati, a uskoro je počela patiti i od depresije, pišu 24sata.hr.

Ako život piše romane, onda ga je ispisao u njenom slučaju - posljednju godinu Rani ima novi razlog za sreću, dečka Saroja, kojeg je upoznala u bolnici i s kojim trenutno planira vjenčanje.

Saroj je prijatelj medicinske sestre koja se brinula za Rani i jednog dana 2014. godine došao joj je u posjetu. Dolazio je svakog dana i nakon dvije sedmice napokon su se upoznali.

- Bio je nevjerojatno brižan i uvijek se brinuo za moje potrebe. Pričao bi sa mnom satima i motivirao me. Bilo je to jako težak period za mene kad su mi doktori rekli da neću moći hodati barem četiri godine - rekla je Rani.

Tek prije godinu je uspjela vidjeti Saroja nakon operacije oka. Ipak, kaže, "pala je na njegov šarm" dok je bila slijepa. Tada je prvi put ugledala i svoj odraz u ogledalu nakon skoro 10 godina.

- Imala sam predodžbu kako izgledam nakon nesreće, ali kada sam se vidjela u ogledalu, osjećala sam se jako povrijeđeno. Toliko sam se prestrašila sama sebe, da sam plakala cijelu noć - objasnila je. 

Za ovaj indijski par stvari su ipak krenule na bolje. Trenutno žive zajedno, a uskoro će se i oženiti. Rani još čeka na neke od operacija, ali za to joj je potreban novac. Počela je raditi u udruženju koje se bavi pomaganjem žrtvama kao što je i ona.

- Sretna sam, jer ponovo sam pokrenula svoj život - rekla je. 

No, počinitelj zbog kojeg je ostala unakažena nikad nije kažnjen. Iako je njezina mlađa rođakinja bila svjedokinja cijelog događaja, nije bilo dovoljno dokaza da bi ga se osudilo. Slučaj je odbačen 2012. godine.