open-navfaktor-logo
search
Čudno ponašanje
Kad se ekipa iz "Trojke" igra države: S jaranom kod Đukanovića, s jaranima u Parlamentu, krišom snimljene fotografije...
Ponašanje članova koalicije "Trojka", SDP-a, Naše stranke i Naroda i pravde, u nekoliko navrata je izazvalo negodovanje javnosti ili u najmanju ruku bilo je primijećeno kao neuobičajeno. 
23.02.2023. u 12:54
get url
text

VEZANI TEKST - Konaković na sastanke sada vodi i svoje prijatelje: Šta radi Nermin Muzur u delegaciji u Crnoj Gori?

Posljednji takav slučaj desio se jučer u Kabinetu Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore, gdje je sastanku prisustvovao Nermin Muzur, načelnik Ilidže, prijatelj i stranački kolega Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. U zvaničnoj posjeti Crnoj Gori je ministar Konaković, a šta njegov prijatelj i stranački kolega radi na zvaničnom sastanku?

Ministarstvo vanjskih poslova BiH nije dalo zvanično objašnjenje zašto je Muzur bio član bh. delegacije, iako nema nikakvu državnu, zvaničnu funkciju.

Javnost će se vjerovatno sjetiti slučaja kada je u pratnji tadašnje ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković u službenu posjetu Sjedinjenim Američkim Državama putovao i njen sin. Upravo su taj slučaj žestoko kritizirali članovi "Trojke" koji se sada ne oglašavaju i ne vidi ništa sporno da ministar vodi ličnog prijatelja na službene sastanke. Bivša ministrica Turković je tad objasnila da je njen sin Ali Turković putovao u SAD u vlastitom aranžmanu, tačnije da država nije platila ništa za njega i da je bio tu u svojstvu njenog ličnog asistenta. Službenim sastancima nije prisustvovao, izjavila je Turković.

U kojem je svojstvu putovao Muzur, o čijem trošku, da li je putovao kao član delegacije? Da li je putovao službenim vozilom Ministarstva ili privatnim? Ako je privatnim, da li je imao policijsku pratnju? Na potezu je Ministarstvo da javnosti da objašnjenje. 

No nije ovo jedini slučaj neuobičajenog ponašanja članova "Trojke". Neki od njih, valjda zbog silnog uzbuđenja što imaju priliku učestvovati na zvaničnim sastancima u institucijama ili žele biti "face u raji", imali su poprilično bizarno ponašanje u nekim situacijama. 

Tako je zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić u decembru 2018. godine krišom fotografisala članove Predsjedništva BiH dok je bila s njima na sastanku, pa se hvalila fotografijom na Instagramu. 

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a, je ekipu sa Twittera, među kojima su neki prepoznati kao žestoki propagandisti "Trojke", vodao po zgradi Parlamentarne skupštine BiH. Neki od članova Magazinovićeve družine pisali su islamofobične tvitove, prijetnje, njihovi tvitovi obilovali su govorom mržnje, hvalili se posjedovanjem oružja i time da ne bi oklijevali da ga upotrijebe. Magazinović ih je, valjda da se dokaže u raji, izveo u zgradu Parlamenta BiH na kafu!?

Još jedan obilazak po državnim institucijama organiziran je u režiji Kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića. Naime, Bećirović je po preuzimanju mandata u Predsjedništvu organizirao prijem za šefove stranaka koje su podržale njegovu kandidaturu na izborima u oktobru 2022. Upućeni u dešavanja u Predsjedništvu tog dana tvrde da je osim ugošćavanja u svečanom salonu Predsjedništva, Kabinet organizirao malu turističku turu po zgradi Predsjedništva da pokažu gdje će drug Denis u naredne četiri godine raditi.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.