Postupak pripreme:
Odvojite bjelanca od žumanaca, pa bjelanca stavite u posudu i u frižider.
Zagrijte rernu na 170 stepeni Celzijusa.
Natrgajte bijelu čokoladu, pa je rastopite u posudi uronjenoj u vruću vodu.
Bjelanca umutite u snijeg.
Svježi sir dodajte čokoladi i promiješajte. Također, dodajte i tri žumanca te dobro promiješajte. Potom umiješajte naizmjenično po 1/3 snijega od bjelanaca sve dok ne pomiješate kompletan snijeg s tijestom.
Kalup za pečenje (15 cm) obložite papirom za pečenje, a rubove premažite maslacem.
Tijesto sipajte u kalup, pa kalup nekoliko puta lupite po radnoj površini kako bi nestali mjehurići zraka iz tijesta.
Kalup potom stavite u visoki lim kojeg ste napunili vrućom vodom.
Kolač pecite u tri faze: 15 minuta na 170 stepeni, 15 minuta na 160 te još 15 minuta u isključenoj rerni.
Nakon toga izvadite kalup iz rerne i ostavite da se desert ohladi na kuhinjskoj rešetki.
Prije serviranja kolač pospite šećerom u prahu, a možete ga ukrasiti i voćem koje imate pri ruci.