open-navfaktor-logo
search
Četiri predstavnika
Kada počinju takmičenja za bh. klubove u evropskim kupovima?
Izvjesno je da će prema plasmanu osim Bordo tima BiH na evropskoj sceni predstavljati još Zrinjski, Široki Brijeg i Željezničar
13.05.2019. u 13:04
get url
text

Takmičenje u Evropskoj ligi i Ligi prvaka ušlo je u samo završnicu, a preostale su samo još finalne utakmice.

U finalu drugog po snazi evropskog takmičenja snage će 29. maja u Bakuu odmjeriti Arsenal i Chelsea, dok će se u Madridu 1. maja za "srebrenu amforu" boriti Liverpool i Tottenham.

U nekim evropskim ligama sezone su već završene, dok su u ostalim u samom finišu. Do kraja sezone u Premier ligi Bosne i Hercegovine ostala su još dva kola, a Sarajevo je nadomak osvajanja šampionskog naslova.

Izvjesno je da će prema plasmanu osim Bordo tima BiH na evropskoj sceni predstavljati još Zrinjski, Široki Brijeg i Željezničar, pod uvjetom da mu Drugostepena komisija za licenciranje odobri licencu za nastupe u Evropi.

On što je važno znati jeste da kvalifikacije za Ligu prvaka ove sezone počinju će 25. juna, a novi prvak BiH će u svakom slučaju krenuti iz prvog pretkola.

Timovi koji budu igrali kvalifikacije Evropske lige premijerni nastupi očekuju 27. juna, što znači da timovi neće imati mnogo vremena za odmor i pripreme jer sezona u BiH završava 25. maja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.