open-navfaktor-logo
search
Žrijeb u Nyonu
Kadeti i juniori BiH saznali protivnike u kvalifikacijama za EP
Žrijeb kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji održan je danas u sjedištu UEFA, u Nyonu.
09.12.2020. u 11:31
get url
text

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u grupi 7, a za protivnike će imati selekcije Švicarske, Finske i Gibraltara.

Kvalifikacioni turniri će biti održani u periodu između 1. jula i 16. novembra 2021. godine, a domaćini i tačni termini će biti određeni najkasnije do 5. februara.

Dvije prvoplasirane ekipe iz 13 kvalifikacionih grupa, te četiri najbolje trećeplasirane će ostvariti plasman u Elitni krug kvalifikacija.

U-19 selekcija će voljom žrijeba kvalifikacije igrati u grupi 6, a rivali će joj biti reprezentacije Republike Irske, Bugarske i Crne Gore.

Kvalifikacioni turniri su na rasporedu od 30. augusta do 7. septembra, od 4. do 12. oktobra, te od 8. do 16. novembra 2021. godine, a domaćini grupa i termini bit će poznati 22. januara sljedeće godine.

U Elitni krug kvalifikacija plasirat će se po dvije najbolje plasirane reprezentacije iz 13 kvalifikacionih grupa, te trećeplasirani tim koji bude zabilježio najbolji skor protiv prve dvije ekipe iz svoje grupe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.