open-navfaktor-logo
search
Centar Vladimir Nazor
Kadrić: Ministrica Bogunić za direktoricu izabrala osobu za koju je ranije tražila smjenu
Roditelji su i ranije u nekoliko navrata pokazivali svoje nezadovoljstvo izborom direktora ove škole a i danas su poručili da se ne slažu sa odlukom ministrice za obrazovanje KS Zinete Bogunić da svoj glas za izbor direktora da kandidatkinji Maidi Idrizović
27.05.2019. u 10:22
get url
text

Grupa roditelja djece koja pohađaju Centar "Vladimir Nazor" protestovala je i danas ispred zgrade ove škole.

Roditelji su i ranije u nekoliko navrata pokazivali svoje nezadovoljstvo izborom direktora ove škole a i danas su poručili da se ne slažu sa odlukom ministrice za obrazovanje KS Zinete Bogunić da svoj glas za izbor direktora da kandidatkinji Maidi Idrizović, te su poručili da će se i dalje boriti da njihova djeca dobiju uslugu kakvu zaslužuju.

- Maida nije kvalitetna i ne radi svoj posao korektno, ja sam korisnik usluga već 10 godina i mogu to odgovorno potvrditi. Ova škola jeste jako haotična, ali još je gora odluka da nju neko stavi za direktora. Ovdje su pare u pitanju i sve se radi zbog para, a o djeci niko ne brine – poručio je jedan od okupljenih roditelja Hasan Pašanović.

{$galerijaFotografija}

On i ostali roditelji podržavaju aktuelnog v. d. direktora Mersudina Kadrića i njemu su sa uposlenicima ovog centra dali svoj glas u izbornoj proceduri za direktora.

- Nakon što su se roditelji digli da protestuju, ministrica je izjavila da nisam poštovao odluke Ministarstva i da je to jedan od razloga zašto mi Ministarstvo nije dalo glas. Podjsećam ministricu da sam sve ispoštovao i pozivam je neka nađe jedan dopis na koji nisam odgovorio. Ministrica je sada kazala da je dala glas najkompetentnijoj osobi, a 11. februara mi je poslala dopis za tu istu osobu (Maida Idrizović) da je smijenim s mjesta koordinatora zbog neprofesionalnog ponašanja i za to imam dokaz. Također je izjavila da sam tri i po godine na ovoj poziciji i da sam van zakona, a nisam još ni dvije i nije u zakonu izdefinisan mandat v. d. direktora. Nakon svega ovoga poslat ću joj dopis da mi se javno izvini, a ukoliko to ne učini, onda ću morati preuzeti zakonske mjere – kazao je v. d. direktora Centra "Vladimir Nazor" Mersudin Kadrić.

Podsjećamo, nakon što su provedeni izbori za direktora, roditelji i nastavnici su većinom glasova povjerenje dali dosadašnjem v. d. direktora Mersudinu Kadriću, dok su glasovi iz resornog ministarstva i Općine Novo Sarajevo na čijem području se nalazi škola otišli protivkandidatkinji Maidi Idrizović. 

Ministrica Bogunić kazala je kako će biti raspisan novi konkurs za izbor direktora ovog centra na koji se mogu prijaviti svi zainteresovani kandidati.

Protest roditelja centar Vladimir Nazor
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.