open-navfaktor-logo
search
Burno u kampu Zmajeva
Kako će Hadžibegić objasniti zašto je Stevanović završio na tribinama?
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.
23.03.2023. u 13:47
get url
text

Protivnik Zmajevima na Bilinom polju bit će Island, a već i prije nego što je utakmica počela uzburkane su strasti u taboru našeg tima.

Sve je krenulo od spiska igrača koje je selektor Faruk Hadžibegić prijavio za meč sa Islanđanima. Na iznenađenje svih na njemu nije bilo Miroslava Stevanovića, krilnog igrača Servetta.

Prve informacije iz baze našeg tima, a koje je objavio i Faktor, govorile su da se radi o povredi. Međutim, to je očito bila dezinformacija.

Zvaničnih informacija iz Fudbalskog saveza BiH još nema, ali ako kod Stevanovića nije u pitanju povreda, a očito nije, onda je zaista neshvatljiv potez selektora Hadžibegića da jednog od reprezentativaca koji je u najboljoj formi ove sezone pošalje na tribine.

Naravno, selektor je taj koji odlučuje, koji preuzima odgovornost, koji prima pohvale i kritike, ali njegova odluka kada je u pitanju Stevanović, kod navijača je dočekana na nož.

VEZANI TEKST - Evo koja dvojica Zmajeva ne konkurišu za Island: UEFA napravila veliki gaf

Stevanović je za BiH debitovao u maju 2012. godine, igrao je kod gotovo svih selektora i definitivno nije zaslužio ovakav tretman kod Hadžibegića.

Posebno zbog brojki iz ove sezone, koje ga promovišu u jednog od naših naboljih igrača. Ove sezone u Švicarskoj je odigrao 23 prvenstvene utakmice u nizu (u prvenstvu i Kupu ukupno 27) i ima učinak od šest golova i pet asistencija (po četiri gola i četiri asistencije u prvenstvu Švicarske).

Vjerovatno ove informacije ima i selektor Hadžibegić, pa je pitanje kako će objasniti zašto ga je poslao na tribine. Posebno ako ostanemo bez bod(ov)a u večerašnjem duelu protiv Islanda...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.