open-navfaktor-logo
search
Kritike za Balea
Kako čovjek da preživi sa 160.000 eura sedmično?
Već nekoliko sedmica traje trakavica oko najveće velške zvijezde - Real ne želi Balea, što je Zinedine Zidane jasno kazao u javnosti, ali ne može ga se riješiti zbog njegove visoke plaće koju bi mu uskoro mogli i smanjiti
30.07.2019. u 17:12
get url
text

John Toshack, bivši selektor Walesa koji je u dva navrata vodio i Real Madrid, oštro je kritikovao Garetha Balea zbog cijele situacije koja je nastala u madridskom klubu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Već nekoliko sedmica traje trakavica oko najveće velške zvijezde. Real ne želi Balea, što je Zinedine Zidane jasno kazao u javnosti, ali ne može ga se riješiti zbog njegove visoke plate koju bi mu uskoro mogli i smanjiti.

- Zaista bi bilo užasno da mu plaću smanje na 160 hiljada eura sedmično. Zaista ne znam kako bi preživio s tim. Čovjek ima porodicu i dvoje djece. Rastužuje me sve to i gadi mi se cijela ova situacija - rekao je Toshack.

Dodao je kako bi Bale trebao konačno u javnosti otvoreno kazati šta misli o cijeloj situaciji.

- I on ništa ne govori. Ništa. Samo preko svog menadžera. Vrlo sam tužan u šta se fudbal koji volim pretvorio, tužan sam i gadi mi se - kazao je 70-godišnji stručnjak.

Kritikovao je Velšanina i zbog toga što nije naučio španski, iako je u Realu od 2013. godine.

- Daj, Garethe, napravi intervju, izjasni se o svemu. Već si šest ili sedam godina u Madridu, a ne govoriš španski. To je uvreda za ljude za koje radiš. Uvijek bar pokušaš naučiti jezik kluba u koje igraš, a ako pogriješiš u početku, oprostit će ti. Ali on ima druge ljude koji u javnosti govore za njega, Ne, ne i ne! - rekao je Toshack u intervjuu na BBC-ijev radio.

Bale nije otputovao s Realom na turnir u Minhen u Njemačkoj nakon što je njegov prelazak u Kinu blokirala uprava madridskog kluba.

Sve je već bilo dogovoreno između Velšanina i Jiangsu Suninga, ali predsjednik Reala Florentino Perez blokirao je transfer u posljednjem momentu nakon što je tražio odštetu od Kineza.

Bale je karijeru počeo u Southamptonu nakon čega je prešao u Tottenham Hotspur, odakle je 2013. godine potpisao za Real Madrid za koji je upisao 155 nastupa i postigao 78 golova. U dresu reprezentacije Velsa je upisao 77 nastupa i postigao 31 gol.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.