open-navfaktor-logo
search
Trendovi se mijenjaju
Kako da izaberete savršenu manikuru na osnovu debljine i dužine prstiju
Trendovi u oblikovanju noktiju se često mijenjaju. No, bez obzira koji je trenutno popularan, važno je da izaberete pravi oblik noktiju koji vam najviše odgovara, kako bi vam ruke i prsti izgledali ljepše i elegantnije.  
06.01.2021. u 22:08
get url
text

Možda niste znali da savršen oblik noktiju koji će pristajati baš vama zavisi od dužine i oblika vaših prstiju. To trebate imati na umu prilikom odlaska u kozmetički salon, kako vam nokti ne bi izgledali vještački i potpuno neprirodno.

Ovalni oblik noktiju liči na badem oblik, ali nokat se više oblikuje kao jaje, bez zašiljenja na vrhu koje odlikuje bademasti oblik. Pristaje manjim šakama sa kratkim prstima, jer vizuelno produžava prste i čini ruke suptilnijim i elegantnijim.

Ako su vam prsti kratki, ploča nokta široka, a šaka prosječne veličine, vaši nokti bi trebalo da imaju okrugli završetak. To će dati nježniji izgled i vizuelno suziti široku površinu nokta. Također, prsti će djelovati izduženije i elegantnije.

Četvrtasti, odnosno pravougaoni oblik nokta je dobar izbor samo za dame koje imaju ravnu ploču nokta i dugačke prste. Kod svih ostalih ovaj oblik vizuelno skraćuje prste i djeluje potpuno vještački.

Pravougaoni oblik sa zaobljenim ivicama je oblik u koji nokti prirodno rastu kod većine ljudi, pa ga je najlakše održavati i svakome lijepo stoji. Oblik badema pomaže da vam prsti izgledaju duže i tanje, te odgovara damama sa kraćim i punijim prstima.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Julia Więcław (@wieclawxjulia)

Stileto nokti uvijek izgledaju izuzetno dramatično. U pitanju su veoma dugački nokti izrazito zašiljeni od sredine ka vrhu. Rijetko kome ovaj oblik dobro stoji, baš zbog neprirodne dužine noktiju, a potrebna mu je podrška gelova.

Kovčeg ili balerina oblik je dodatno sužen sa strane na vrhovima, ali zadržava geometrijsku četvrtastu formu. Dobar je izbor za dame koje imaju jake, duge nokte i tanke prste.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Keren Shalom Nails (@keren_shalom_nails)

I na kraju trenutno jedan od najpopularnijih oblika noktiju je oblik ruža. On vizuelno izdužuje prste i odgovara damama sa kratkim prstima. Nose se i dugi i kratki nokti ovog oblika, a osmislila ga je južnokorejska umjetnica Park Eun-kyung.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.