Fanny Moizant, suvlasnica vintage online trgovine s dizajnerskom odjećom Vesitiaire Collective, otkrila je za Harper’s Bazaar kako prepoznati lažnu dizajnersku torbicu. Donosimo njenih sedam savjeta u nastavku.

PROVJERITE KVALITETU MATERIJALA

Prave dizajnerske torbice su gotovo uvijek izrađene od prave kože, a pravu je kožu vrlo lako prepoznati na dodir, ali i prema mirisu.

DOBRO PREGLEDAJTE KOPČE

Kopče na pravim torbicama su teške i ne zvuče šuplje kad po njima pokušate pokucati.

PROVJERITE SVE ŠAVOVE

Dizajnerske torbice su uvijek besprijekorno sašivene. Zato provjerite svaki šav jer ako naiđete na veće greške kao što je prekid i uvođenje novog konca ili neravan šav, možete biti sigurni da se radi o lažnjaku.

JEFTINA PODSTAVA JE JOŠ JEDAN ZNAK

Dobro provjerite podstavu jer se logo na podstavi kod lažnjaka obično printa s fotografije, zbog čega može biti pomalo mutan i nepravilan ili u krivoj nijansi.

UPOREDITE LOGO

Lažnjaci često imaju i nešto drugačiji logo od pravih dizajnerskih torbica. Zato dobro provjerite logo i obratite pažnju na sitne detalje kod fonta.

PROVJERITE DŽEPOVE

Dobro pregledajte cijelu unutrašnjost i provjerite jesu li džepovi na pravim mjestima na kojima trebaju biti. Proizvođači lažnih dizajnerskih torbica često ne obraćaju pažnju na njihovu unutrašnjost i tu su lakše vidljive greške kod kopiranja.

PROČITAJTE ETIKETE

Obratite pažnju i na ono što piše na etiketama – gdje je torbica proizvedena, kakav joj je sastav, je li logo dobro ispisan i tako dalje. Tamo ćete također lako pronaći eventualne znakove da se radi o lažnjaku.