open-navfaktor-logo
search
Modni dodaci
Kako da znate kupujete li pravu dizajnersku torbu ili samo dobar "lažnjak"
Lažne dizajnerske torbice danas toliko nalikuju pravima da ih je gotovo nemoguće prepoznati sve dok vam za mjesec dana ne ispadne kopča ili ne pukne remen. Posebno ih je teško prepoznati kad kupujete na internetu, gdje čak 61 posto kupaca kupi lažnu torbicu pod dojmom da je prava
22.08.2018. u 15:21
get url
text
Ženska torba

Fanny Moizant, suvlasnica vintage online trgovine s dizajnerskom odjećom Vesitiaire Collective, otkrila je za Harper’s Bazaar kako prepoznati lažnu dizajnersku torbicu. Donosimo njenih sedam savjeta u nastavku.

PROVJERITE KVALITETU MATERIJALA

Prave dizajnerske torbice su gotovo uvijek izrađene od prave kože, a pravu je kožu vrlo lako prepoznati na dodir, ali i prema mirisu.

DOBRO PREGLEDAJTE KOPČE

Kopče na pravim torbicama su teške i ne zvuče šuplje kad po njima pokušate pokucati.

PROVJERITE SVE ŠAVOVE

Dizajnerske torbice su uvijek besprijekorno sašivene. Zato provjerite svaki šav jer ako naiđete na veće greške kao što je prekid i uvođenje novog konca ili neravan šav, možete biti sigurni da se radi o lažnjaku.

JEFTINA PODSTAVA JE JOŠ JEDAN ZNAK

Dobro provjerite podstavu jer se logo na podstavi kod lažnjaka obično printa s fotografije, zbog čega može biti pomalo mutan i nepravilan ili u krivoj nijansi.

UPOREDITE LOGO

Lažnjaci često imaju i nešto drugačiji logo od pravih dizajnerskih torbica. Zato dobro provjerite logo i obratite pažnju na sitne detalje kod fonta.

PROVJERITE DŽEPOVE

Dobro pregledajte cijelu unutrašnjost i provjerite jesu li džepovi na pravim mjestima na kojima trebaju biti. Proizvođači lažnih dizajnerskih torbica često ne obraćaju pažnju na njihovu unutrašnjost i tu su lakše vidljive greške kod kopiranja.

PROČITAJTE ETIKETE

Obratite pažnju i na ono što piše na etiketama – gdje je torbica proizvedena, kakav joj je sastav, je li logo dobro ispisan i tako dalje. Tamo ćete također lako pronaći eventualne znakove da se radi o lažnjaku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.