open-navfaktor-logo
search
Legenda Nerazzurra
Kako je Edin Džeko postao glavna figura na šahovskoj ploči Intera
Giuseppe Beppe Bergomi, nekadašnji defanzivac Intera u kojem je proveo kompletan igrački vijek, svih 20 sezona (1979-1999), pohvalio je našeg Edina Džeku.
02.12.2021. u 18:55
get url
text

Čovjek koji je u dresu Italije osvojio titulu prvaka svijeta (1982. godine) sada je stručni komentator Skyja.

Komentarišući pobjedu Intera protiv Spezije (2:0) bivši kapiten i legenda Intera dotakao se Inzaghija, Džeke, ali i Romelua Lukakua.

VEZANI TEKST - Gazzetta otkrila tajnu uspjeha Edina Džeke: Amra i djeca na prvom mjestu, ishrana, trening...

- Nikad nisam sumnjao u Inzaghija, ali sumnjao sam u Lukakuov odlazak. On je, po mom mišljenju, bio "glavna figura" na šahovskoj ploči Nerazzurra - objasnio je Bergomi, dodavši:

- Inzaghi mi je rekao da ga je trenirao desetak dana i da ga je pokušavao zadržati, ali bezuspješno. Znao je da ima ogroman potencijal i vještine vođenja ekipe, no nije mogao izbjeći prodaju.

Ali, onda je došao igrač poput Džeke koji još uvijek može napraviti razliku - kazao je Bergomi, te na taj način indirektno poručio da je Dijamant uspješno zamijenio belgijskog napadača i postao centralna figura Intera.

Bergomi je pohvalio i Hakana Calhanoglua, koji je eksplodirao u posljednjih nekoliko utakmica, kazavši kako Inter ima potentnu ekipu, posebno u ofanzivnom dijelu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.