open-navfaktor-logo
search
I gosti navikli
Kako je medvjed postao atrakcija: Redovno dolazi na ručak do restorana na Igmanu
Poslije sam skupio hrabrosti i skoro da mi je medvjed jeo iz ruke, kaže Kenan Ailhodžić
02.12.2019. u 11:28
get url
text

Posljednjih mjeseci izletnici u blizini Ratne džamije na Igmanu često susreću medvjeda, koji u nedostatku hrane silazi do kontejnera. I snimak koji je postavljen na Facebook stranici restorana "Sarajevski begluk", a koji se nalazi na glavnoj cesti, 200 metara od skakaonica na olimpijskoj planini Igman, potvrđuje da medvjed dolazi i do ovog ugostiteljskog objekta i da ga je Kenan Alihodžić, menadžer restorana, u nekoliko navrata nahranio.

- Počeo se pojavljivati ljetos oko Ratne džamije, jer se u blizini nalaze kontejneri, a onda je skupio još više hrabrosti i počeo dolaziti do Sarajevskog begluka. Odmah da istaknem da medvjed nije agresivan i kada vidi da se neko kreće prema njemu, u većini slučajeva pobjegne. To znamo jer smo pregledavali snimke kamera kojih na i oko restorana imamo 30-ak. Nekoliko puta smo vidjeli kako jede hljeb i hranu koju smo ostavili našim psima. Poslije sam skupio hrabrosti i skoro da mi je medvjed jeo iz ruke. Naravno, posjetioci su sigurni u restoranu - kaže Kenan Alihodžić.

Menadžer "Sarajevskog begluka" ističe da su se navikli na njegovo prisustvo i da ga posjetioci često gledaju kroz prozore restorana.

- Nedavno je sniman jedan italijanski film u našem restoranu i okolini i iznenada se pojavio medvjed. Italijani su bili iznenađeni. Naravno, on je mirno pojeo malo hrane i nastavio svojim putem. Do sada nije bilo nikakvih incidenata sa medvjedom. Ipak, gostima uvijek ističemo da budu oprezni jer nikada se ne zna kako bi medvjed mogao reagirati. Pored medvjeda redovni gosti su nam i lisice, srndaći i zečevi – kaže Alihodžić.

 

 

Medo Hilmo na ručku

Posted by Sarajevski Begluk on Monday, December 2, 2019
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.