open-navfaktor-logo
search
Pohapšeni
Kako je narkogrupa iz Srbije (zlo)upotrijebila Gavrila Principa
Zaplijenjeno je 800 kg kokaina vrijednog 50 miliona eura
03.09.2019. u 10:26
get url
text

Trojica Srba, odnosno otac i sin iz Šida i skiper iz Erdevika, uhapšeni su u velikoj međunarodnoj akciji protiv šverca narkotika, a policija je zaplijenila 800 kilograma kokaina izuzetno velike čistoće, vrijednog 50 miliona eura.

Na paketima sa kokainom nalazila se slika Gavrila Principa, a na nekima oznaka za ruski tenk t-26. Droga, izuzetne čistoće, zaplijenjena je na jedrilici u blizini Azorskih ostrva u Atlantskom okeanu, a osim Srbima, lisice su stavljene i državljaninu Meksika i Rusije.

- Španska policija je uhapsila Vladislava Funštajna (44), koji je skiper. S njim su na jedrilici bili još Meksikanac i Rus. Za još jednim pripadnikom grupe se i dalje traga. Jedrilica je plovila pod američkom zastavom iz Južne Amerike ka Evropi - naveo je izvor i dodao da su istovremeno u Srbiji uhapšena još dvojica članova ove kriminalne grupe.

U Šidu su uhapšeni otac i sin Mirko Đanković (66) i Dragan Đanković (39), dok je za jednom osobom raspisana potraga, piše Blic.

U pretresima u Srbiji nađena je dokumentacija o transferima novca trojici osumnjičenih koji su uhapšeni na jedrilici. Nađene su i avionske karte, notesi, memorijske kartice, više USB-ova, mobilni telefoni i oprema za neovlašteno audio i videosnimanje.

Članovi ove grupe više puta su odlazili u zemlje Latinske Amerike, te su tako i zapali za oko istražiteljima u Srbiji, koji su informacije dostavili španskoj policiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.