open-navfaktor-logo
search
Vječiti derbi
Kako je sudio Kaljanac: Sarajevski arbitar na Koševu pokazao 16 žutih i dva crvena kartona
Derbi donosi mnogo tenzija, adrenalin je prisutan kako na travnjaku, tako i van njega, a Kaljanac danas uopće nije dozvoljavao prigovore
30.11.2019. u 22:10
get url
text

Šest igrača Sarajeva dobilo je žuti karton, a igrači Željezničara dva više u 120. prvenstvenom vječitom derbiju koji je u sklopu 18. kola Premijer lige odigran večeras na Koševu (1:3).

Sarajevski sudija Haris Kaljanac podijelio je žute kartone i trenerima oba kluba Husrefu Musemiću i Amaru Osimu pa je bilans javnih opomena nakon 90 minuta igre porastao na 16.

To nije sve. Kaljanac je u samoj završnici meča pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton defanzivcu Sarajeva Besimu Šerbečiću.

U prvom poluvremenu je glavni arbitar isključio i člana stručnog štaba Željezničara Adnana Gušu zbog "psovanja majke sudijskom timu".

Derbi donosi mnogo tenzija, adrenalin je prisutan kako na travnjaku, tako i van njega, a Kaljanac danas uopće nije dozvoljavao prigovore.

Ruku na srce, sudija nije napravio niti jednu grešku koja je direktno utjecala na rezultat pa će sigurno dobiri prolaznu ocjenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.