Kako je usvojila Maddoxa: Angelina Jolie lagala u sudskim dokumentima

Objavljeno: 20.03.17 u 14:18

Dokumentacija koju je Angelina Jolie koristila za usvajanje najstarijeg sina sadrži neistinite informacije, tvrdi humanitarni radnik iz Kambodže.

Maddox je, navodno, bio razlog njenog razvoda sa Pradom Pittom
Maddox je, navodno, bio razlog njenog razvoda sa Pradom Pittom

Moun Sarat (51) kaže da je u papirima za usvajanje navedeno da je on otac glumičinog sina Maddoxa, kako bi se ubrzao proces i kako bi on što prije bio predat Angelini 2003. godine.

- U sudskim dokumentima, Maddox je i dalje moj sin. Ona nikad to nije raščistila. Morala je da promijeni njegovo ime, a jedini način je bio da ja to uradim. Rekao sam da je on moj sin - otkrio je Sarat, dodavši da više nije u dobrim odnosima sa Jolie.

- Bio bih sretan kada se ona nikad više ne bi vratila u Kambodžu – kazao je.

On je novinarima britanskog lista "The Sun" pokazao papire koji potvrđuju njegove tvrdnje, ali ne dokazuju da je Angelina znala za to.

U vrijeme kad je Maddox usvojen, američke vlasti ustanovile su strožije uslove usvajanja djece iz Kambodže zbog straha od trgovine ljudima.

Ovo je samo još jedna u nizu kontroverzi koje su povezane sa Maddoksovim usvajanjem. Radnica agencije za usvajanje Lorin Galindo završila je iza rešetaka ubrzo nakon što je Angelina dobila starateljstvo nad Maddoksom. Ona je lišena slobode zbog toga što je falsifikovala imena, datume i mjesta rođenja dece iz Kambodže, koju su usvojile američke porodice.