open-navfaktor-logo
search
"Gledam da ih nema"
Kako je Vlada Crne Gore u kratkom videu odgovorila na "fašizam i šovinizam" ministra iz Srbije
Ne stišava se bura na političkoj i medijskoj sceni Crne Gore i Srbije nakon skandaloznih izjava srbijanskog ministra zdravstva Zlatibora Lončara. 
09.02.2020. u 17:58
get url
text

Crnogorski mediji ocijenili su kao "fašističku" i "šovinističku" izjavu srbijanskog ministra zdravstva Zlatibora Lončara o tome da vodi računa da u njegovom resoru ne bude Crnogoraca koji "ne znaju srpski", uz tvrdnju da u zdravstvenom sistemu Crne Gore nema direktora koji se izjašnjavaju kao Srbi.

-I dok je politika srpskog ministra zdravlja da u zdravstvenom sistemu Srbije ne bude Crnogoraca, u našem Ministarstvu zdravlja, umjesto na jezik, vjeru i naciju, akcenat stavljaju na profesionalizam i znanje - poručili su Crnogorci preko svojih medija i vladinih profila na društvenim mrežama. 

Narodna stranka u Srbiji, čiji je predsjednik Vuk Jeremić, saopćila je danas da je podnijela krivičnu prijavu protiv ministra zdravlja te zemlje Zlatibora Lončara, zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, javlja RTCG.

Crnogorska vlada je na Lončarevu izjavu odgovorila adekvatnim videom u kojem njihov ministar zdravstva Kenana Hrapovića odgovara na prozivke. 

 

 

Crna Gora - građanska država!

Crna Gora - građanska država!

Posted by Vlada Crne Gore on Thursday, February 6, 2020
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.