Kako su Cindy Crawford i njena kćerka pokorile Milano

Objavljeno: 22.09.17 u 15:16

U toku je milanska Sedmica mode, a u susjednu Italiju doputovali su svi koji nešto znače u modi.

Ovaj događaj nikako nisu mogle propustiti Cindy Crawford i njena nasljednica Kaia Gerber koja je debitirala na pisti u New Yorku prije dvije sedmice. Ali porodično-manekenskom dvojcu ne treba pista da bi svi pogledi bili uprti u njih, što su potvrdile i na milanskim ulicama, gdje su oduševile modnim izdanjima. Mlada Kaia (16) prošetala je u hlačama s hit leopard uzorkom, crnim zatvorenim natikačama i kratkoj Metallica majici, koja je ozbiljnu kombinaciju pretvorila u mladenačku.

Ljepotica je mačkasti print uskladila s dramatičnim "cat eyeom", a kosu je svezala u niski, zalizani rep te dokazala da, osim modnih, prati i beauty trendove. Mama Cindy viđena je u malo ozbiljnijem i ženstvenijem izdanju, koje joj i priliči. Ljepotica je nosila lepršavu crnu haljinu s ljubičasto-crvenim cvjetićima i vrpcom u struku, koju je jednostavno iskombinirala s crnim modnim dodacima i kožnom jaknicom.

S raspuštenom kosom, sunčanim naočalama i pogledom punim samopouzdanja, Cindy je pokorila milanske ulice, baš kao i modnu pistu, a očito je i Kaia već naučila pokoji trik od svoje mame supermodela.